Ιδιωτικός Τομέας - Κεντρική εικόνα

Η πολύχρονη ενασχόληση μας με τις οικοδομικές κατασκευές και η εμπειρία μας με όλο το φάσμα των κατασκευαστικών εργασιών και δράσεων από την σύλληψη της ιδέας, την εκπόνηση όλων των απαραίτητων συνοδευτικών μελετών, την κατάρτιση του προϋπολογισμού με τις επιμέρους εργασίες, την οργάνωση του εργοταξίου, την έκδοση των εκάστοτε ισχυόντων αδειών και εγκρίσεων καθώς και την υλοποίηση της κατασκευής με τους κατάλληλα καταρτισμένους τεχνίτες δημιουργούμε έργα που ενσωματώνουν την ασφάλεια, την αισθητική, την εργονομία, την οικονομία εξασφαλίζοντας έναν πολύ καλό συντελεστή κόστους – οφέλους.

Νέα δραστηριότητα μας αποτελεί η ανακαίνιση διαμερισμάτων, γραφείων, επαγγελματικών χώρων και η αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Είτε με δική μας συμβολή στον αρχιτεκτονικό και δομικό σχεδιασμό είτε στηριζόμενη σε έτοιμη πρόταση του πελάτη δίνουμε όλη μας την ενέργεια στην επιλογή κατάλληλων υλικών, στην επιτάχυνση του χρόνου αποπεράτωσης χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία αλλά συγχρόνως και στην μικρότερη περιβαλλοντική όχληση.
Επιμέρους εργασίες όπως:

– Κατασκευές με γυψοσανίδες
– Δάπεδα
– Υδραυλικές εγκαταστάσεις
– Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις
– Χρωματισμοί

απαιτούν πλήρη γνώση των τεχνικών χαρακτηριστικών των υλικών και της μεθοδολογίας κατασκευής υπό την επίβλεψη έμπειρων μηχανικών, στοιχεία που διαθέτει η εταιρεία μας.

Κατασκευές με γυψοσανίδες

Η γυψοσανίδα εκτός από την ευελιξία στην διαρρύθμιση χώρων και υλοποίησης κάθε αρχιτεκτονικής ιδέας διαδόθηκε ευρύτατα και λόγω της θερμομόνωσης, της ηχομόνωσης, του ελέγχου της υγρασίας και της αντοχής της στη φωτιά.
Προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο στην κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση, κάποιοι τύποι παρέχουν υψηλή πυροπροστασία, ενώ έχει μεγάλες δυνατότητες ηχομόνωσης σε συνδυασμό με ηχομονωτικά υλικά

Υλικό με μεγάλη πλαστικότητα, η γυψοσανίδα μπορεί να μεταμορφώσει κυριολεκτικά έναν χώρο με άριστα κομψοτεχνήματα, όσο δύσκολα ή πολύπλοκα κι αν φαντάζουν με άλλα υλικά.

Μια αρκετά σημαντική κατηγορία των κατασκευών από γυψοσανίδα είναι ο εντοιχισμός για την απόκρυψη σημείων του χώρου μας. Σωλήνες, φωτισμός, εξαερισμοί, ακόμη και το καζανάκι της τουαλέτας, απλά με τον κατάλληλο εντοιχισμό βελτιώνουν εκπληκτικά την όψη ενός χώρου.

Οι ειδικευμένοι συνεργάτες μας μαζί με το αρχιτεκτονικό τμήμα μελετών μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε πραγματικότητα όχι μόνο κάθε ιδέα που έχετε στο μυαλό σας αλλά και να σας προτείνει λύσεις για το σπίτι, το γραφείο , το κατάστημα.

Δάπεδα

Eπιστρώσεις πλακιδίων & μαρμάρων

Πλακάκι: Ο πιο διαδεδομένος τρόπος επικάλυψης δαπέδων. Τα πλακάκια είναι συνήθως ο οικονομικότερος τρόπος επίστρωσης των δαπέδων, διατίθενται σε πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, διαστάσεων και κόστους, καθαρίζονται εύκολα και παρέχουν ικανοποιητικά χαρακτηριστικά σκληρότητας και αντοχής. Με τους ειδικευμένους τεχνίτες μας μπορούμε να ικανοποιήσουμε κάθε σχεδιαστική απαίτηση των πελατών μας.

Μάρμαρο: Η τοποθέτηση μαρμάρων είναι μια επίπονη εργασία που απαιτεί μεγάλη εμπειρία από τους τεχνίτες κυρίως λογω της μεγάλης σκληρότητας (αντοχή στη θλίψη 150 Mpa) που δυσκολεύει πολύ το έργο των κοψιμάτων και της συναρμογής. Επίσης πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψιν ότι το μάρμαρο έχει σημαντικό συντελεστή θερμοδιαστολής. Και εδώ οι τεχνίτες μας ξεπερνούν αντίστοιχα κάθε δυσκολία

Ξύλινο δάπεδο

Η εταιρεία μας φροντίζει ώστε οι εξειδικευμένοι και επιλεγμένοι συνεργάτες μας μπορούν να κατασκευάσουν διαφόρους τύπους ξύλινων δαπέδων όπως καρφωτά, κολλητά (πλωτά ή πλευστά ή προγυαλισμένα)
Η επιλογή του τύπου εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους όπως εάν θα εγκατασταθεί ενδοδαπέδια θέρμανση, εάν υπάρχει χαμηλή αλφαδιά, ή προϋπάρχει άλλο δάπεδο και φυσικά το κόστος αναλόγως του τύπου του ξύλου.

Παράλληλα η επιλογή του κατάλληλου τύπου συγκολλητικών ουσιών (κόλες) , ειδικών τεμαχίων (διαστολικών) , σφραγιστικών υλικών για αρμούς , μεμβρανών κλπ. είναι μια διαδικασία που απαιτεί γνώση, μελέτη και εμπειρία που η εταιρεία μας διαθέτει αλλά παράλληλα ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις των προϊόντων.

Υδραυλικές Εγκαταστάσεις

Στις κτιριακές υδραυλικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται οι σωληνώσεις των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, παροχής ζεστού νερού, των όμβριων υδάτων, πυροπροστασίας, τα δίκτυα θέρμανσης/κλιματισμού αλλά και του φυσικού αερίου. Κύριος στόχος σε αυτές τις εγκαταστάσεις είναι η απόλυτη στεγανότητα, ενώ δευτερεύοντες στόχοι όπως η ηχομόνωση δεν είναι αμελητέοι. Η εταιρεία μας με μακροχρόνια εμπειρία στην κατασκευή κτιρίων ξέρει να επιλέξει τα κατάλληλα υλικά ώστε να κατασκευαστούν δίκτυα που ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές, διακρίνονται για άριστη συναρμογή τους με αποτέλεσμα να αντέχουν στον χρόνο.

Επίσης μπορούμε να μελετήσουμε και να κατασκευάσουμε εγκαταστάσεις όπως:

 • Αντλιοστάσια συλλογής και ανύψωσης ακαθάρτων
 • Πιεστικά συγκροτήματα νερού
 • Αντλιοστάσια πυρόσβεσης

Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις

Το τμήμα μελετών ηλεκτρομηχανολογικών έργων μπορεί να μελετήσει όλη την ηλεκτρολογική εγκατάσταση ισχυρών και ασθενών ρευμάτων σύμφωνα με τις προδιαγραφές του νέου κανονισμού ΕΛΟΤ HD 384 για τις νέες κατασκευές και με το ΚΕΗΕ για τις κατασκευές προ του 2006.
Οι εξειδικευμένοι ηλεκτρολόγοι τεχνίτες μας μπορούν υπό την καθοδήγηση μας να κατασκευάσουν μια άψογη και ασφαλή εγκατάσταση.

Οι εγκαταστάσεις ισχυρών ρευμάτων περιλαμβάνουν:

 • Θεμελιακή γείωση.
 • Φωτισμός και ρευματοδότες.
 • Ηλεκτροφωτισμός εξωτερικών χώρων.
 • Κεντρικοί πίνακες διανομής.
 • Αντικεραυνική Προστασία.
 • Ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (Γεννήτριες).
 • Δίκτυο αδιάλειπτης παροχής – Uninterruptible Power Supply (UPS).

Οι εγκαταστάσεις ασθενών ρευμάτων περιλαμβάνουν:

 • Θυροτηλέφωνα, θυροτηλεόραση.
 • Ασφάλεια – συναγερμός.
 • Δίκτυο τηλεφώνων.
 • CCTV (κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης με κάμερες και αυτόματη βιντεοσκόπηση).
 • Διανομή ήχου.
 • Διανομή επίγειας τηλεόρασης και δορυφορικών τηλεοπτικών καναλιών.
 • Έλεγχος πρόσβασης (access control).
 • Δικτύων δομημένης καλωδίωσης φωνής και δεδομένων.
 • Πυρανίχνευση.

Χρωματισμοί

Οι εργασίες χρωματισμών γίνονται με μια συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται από τους εξειδικευμένους τεχνίτες της εταιρείας μας, όπως τρίψιμο, σπατουλάρισμα/στοκάρισμα, αστάρωμα, τελικός χρωματισμός. Η επιλογή των υλικών ακολουθεί συνήθως τεχνικοοικονομικά κριτήρια και γίνεται σε συνεννόηση με τον πελάτη.

Βασικό μέλημα μας είναι και η ασφάλεια αυτού του είδους των εργασιών γιατί συνήθως γίνονται επάνω σε σκαλωσιές είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά. Εδώ τις οδηγίες τις δίνει το Σχέδιο Ασφάλειας και Υγείας του έργου.

Θέρμανση/Αέριο

Η εταιρεία μας με επιλεγμένα συνεργεία αναλαμβάνει την κατασκευή συστημάτων θέρμανσης που συνήθως κατασκευάζονται πλέον με μονοσωλήνιο σύστημα.
Το μονοσωλήνιο σύστημα διαφέρει από το δισωλήνιο κυρίως ως προς τον αριθμό των αγωγών και τον τρόπο που συνδέονται τα θερμαντικά σώματα στο δίκτυο σωληνώσεων. Υπάρχει ένα μόνο ζεύγος θέρμανση κατακόρυφων αγωγών που τροφοδοτούν οριζόντια κυκλώματα σε κάθε όροφο. Η επιλογή του υλικού των σωληνώσεων (χαλκός, HDPE, πολυστρωματικό υλικό, κ.α.) γίνεται με τεχνοοικονομικά κριτήρια και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

Παράλληλα μπορούν να δοθούν και εξειδικευμένες λύσεις όπως για ενδοδαπέδια θέρμανση (μέθοδος Rehau). Στα συστήματα αυτά, το ζεστό νερό θερμοκρασίας 40-50οC, διέρχεται μέσω οφιοειδών σωληνώσεων που επιτυγχάνουν καλή θερμική επαφή με τα δομικά υλικά του δαπέδου το οποίο θερμαίνεται και μετατρέπεται σε θερμαντικό σώμα.